Wie werken er bij de GGD

Benieuwd naar werken bij de GGD in Gelderland? Artsen, JGZ'ers en toezichthouders laten hun werk zien. Dit is hoe divers de GGD klaar staat voor de gezondheid!

Werken als AIOS bij GGD Gelderland Midden Patrick van schelven

Van basisarts tot AIOS: unieke werkervaring Patrick bij GGD

Veel van zijn leeftijdsgenoten doen ervaring op in het ziekenhuis. Zelf koos Patrick van Schelven heel bewust voor een carrière bij de GGD.

“Na de opleiding Geneeskunde ben ik gestart als basisarts bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden”, zegt Patrick. Vanaf de coronacrisis heeft hij volop kansen beetgepakt. Nu bestrijdt hij als arts in opleiding tot specialist (AIOS) infectieziekten: ”Het geeft mij een enorme kick om een uitbraak te stoppen.”

Meer ervaringen van Patrick beleven? Ontdek AIOS zijn bij de GGD.

In deze video zie je Patrick als AIOS bij GGD Gelderland-Midden. Bekijk hoe afwisselend zijn werk is.

AIOS Patrick leert bij infectieziektebestrijding

Ik sluit aan bij leerzame overleggen over ingewikkelde casuïstiek

GGD-toezichthouder Karen checkt de hygiëne met schwung

Wist je dat GGD Gelderland-Midden tatoeëerders en piercers bezoekt? Toezichthouder Karen Stegeman checkt de hygiëne in tattooshops.

“Ik kijk naar steriele naalden, schone inktflesjes en de juiste handdesinfectans”, zegt Karen over de hygiënechecks die ze doet in tattoo- en piercingshops. Als toezichthouder bezoekt ze met haar team ook opvanglocaties voor kinderen in Gelderland: “Met 20 collega’s gaan we elk jaar naar 1.500 kinderopvanglocaties.”

Meer ervaringen van Karen beleven? Ontdek toezichthouder zijn bij de GGD.

Werken bij de GGD

Hoe de GGD de hygiëne checkt in een tattoo- en piercingshop? Bekijk deze video met toezichthouder Karen.

GGD’er Karen checkt de hygiëne

Een goede toezichthouder is niet bleu, heeft schwung en werkt onbevangen

Anja Veerbeek

Voorzorgverpleegkundige bij de Jeugdgezondheidszorg

"Het werk is erg afwisselend en uitdagend. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wie de moeder is, wie ben je, waar kom je vandaan, wat is je achtergrond, waar wil je naar toe? Ik vind het steeds weer een leuke uitdaging om aansluiting te zoeken en een vertrouwensbasis te creëren om vanuit te werken."

Anja Verbeek