Wie werken er bij de GGD

Werken bij de GGD betekent dat je enorm veelzijdig werk doet. Op deze pagina lichten we enkele van onze collega's uit. Zij vertellen je graag hoe ze het werken bij de GGD ervaren en wat hun werk zoal inhoudt. 

Werken als AIOS bij GGD Gelderland Midden Patrick van schelven

Patrick (AIOS)

Waar veel leeftijdsgenoten ervaring op doen in het ziekenhuis, koos Patrick heel bewust voor de GGD.

“Na de opleiding Geneeskunde ben ik gestart als basisarts bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden. Bij JGZ leer je veel over de ontwikkeling van het kind. En over de dynamiek in een consult tussen kind, ouders en arts. Fijn is ook de goede begeleiding door de GGD. Ik krijg de vrijheid om zelf taken op te pakken, maar kan laagdrempelig om supervisie vragen. En dan mag ik ook nog eens aansluiten bij leerzame overleggen over ingewikkelde casuïstiek.”

Lees hier het volledige artikel over werken als AIOS bij GGD Gelderland - Midden

Patrick van Schelven is AIOS bij GGD Gelderland Midden en hij vertelt in deze video over zijn werk en waarom hij zijn werk bij de GGD zo interessant en prettig vindt.

Patrick van Schelven (AIOS)

Ik krijg vrijheid om zelf taken op te pakken en kan altijd om supervisie vragen

Karen

Wist je dat GGD Gelderland-Midden tatoeëerders en piercers bezoekt? Om te mogen tatoeëren en piercen hebben bedrijven namelijk een vergunning nodig.

Karen Stegeman is GGD-toezichthouder en controleert voordat er een vergunning gegeven wordt of het bedrijf aan de eisen voldoet. Hygiënechecks doen bij tattoo- en piercingshops is slechts één van haar vele taken. Benieuwd wat nog meer doet? Ontdek snel haar afwisselende baan!  

Lees hier het volledige artikel over werken bij de GGD als toezichthouder

Werken bij de GGD

Karen Stegeman is GGD-toezichthouder. Hygiënechecks doen bij tattoo- en piercingshops is slechts één van haar vele taken.

Karen Stegeman (toezichthouder)

‘Een goede toezichthouder is niet bleu, heeft schwung en werkt onbevangen’ 

Anja Verbeek

Voorzorgverpleegkundige bij de Jeugdgezondheidszorg

"Het werk is erg afwisselend en uitdagend. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wie de moeder is, wie ben je, waar kom je vandaan, wat is je achtergrond, waar wil je naar toe? Ik vind het steeds weer een leuke uitdaging om aansluiting te zoeken en een vertrouwensbasis te creëren om vanuit te werken."

Anja Verbeek