Het consultatiebureau

Als je kind ongeveer vier weken oud is, heb je voor het eerst een afspraak op het consultatiebureau. Die afspraak maak je met de jeugdverpleegkundige. De jeugdverpleegkundige spreek je in de eerste twee weken na de geboorte van je kind. Op deze pagina vind je meer informatie over het consultatiebureau.

Wat gebeurt er op het consultatiebureau?

Een assistente ontvangt jou en je kind bij ieder bezoek aan het consultatiebureau. Zij weegt en meet je kind. Ze noteert de gegevens in het dossier van je kind. Daarna ga je naar de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Die bespreekt jouw vragen. Ook kijkt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige samen met jou naar de groei en ontwikkeling van je kind. Hij of zij onderzoekt je kind en als dat nodig is geven ze vaccinaties.

Inloopspreekuren

Heb je een korte vraag of wil je je kind bijvoorbeeld een keer laten wegen? Dan kun je ook tussendoor langskomen op een van de inloopspreekuren. Soms kun je ook naar het inloopspreekuur komen voor het inhalen van een vaccinatie. Vraag hiernaar bij jouw consultatiebureau.

Let op: In verband met Coronamaatregelen is het inloopspreekuur voorlopig alleen op afspraak. Wil je langskomen? Maak dan een afspraak via de afsprakenlijn 0-4 jaar: 088 355 65 00 (maandag t/m vrijdag van 08.00 - 16.00 uur)

Het inloopspreekuur is niet bedoeld voor uitgebreide vragen of onderzoek. Daarvoor kun je een aparte afspraak maken.

Zoek jouw consultatiebureau

Wil je weten wat jouw consultatiebureau is? Klik dan op gebruik mijn huidige locatie. Of vul je postcode in.

Vind jouw consultatiebureau

Mijn Kinddossier

In Mijn Kinddossier vind je informatie over de gezondheid, ontwikkeling, groei en opvoeding van je kind van 0 tot 4 jaar.

Twee lachende jongens