Advies over reisvaccinaties

Ga je naar het buitenland? Dan heb je soms vaccinaties nodig. Vaccinaties beschermen tegen ziekten die voorkomen in het land waar je naartoe gaat.

Plan je afspraak ruim op tijd! Afspraken voor reisvaccinaties moeten uiterlijk 6 weken voor je reis ingepland staan. 

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Welke vaccinaties je nodig hebt hangt af van het vakantieland. Of hoe lang de reis duurt. Maar ook van wat je gaat doen op reis en hoe het is met jouw gezondheid. Een verpleegkundige of arts van GGD Gelderland-Midden kijkt samen met jou naar welke vaccinaties nodig zijn. Je krijgt advies op maat, de vaccinaties en recepten voor bijvoorbeeld malariapillen.

Dengue vaccinatie

Vanaf april 2023 is het mogelijk om gevaccineerd te worden tegen dengue (knokkelkoorts).

Je hebt in totaal twee vaccinaties nodig. Tussen beide vaccinaties moet een bepaalde tijd zitten. Het is daarom belangrijk om minimaal 3 maanden voor je reis langs te komen voor de eerste vaccinatie.

Kom je in aanmerking?

Het dengue vaccin is vooral van belang voor mensen die al eens dengue hebben gehad. We raden je daarom aan om eerst telefonisch met ons te bespreken of je in aanmerking komt voor dit vaccin. Zie het kader hieronder voor onze contactgegevens. 

Meer weten over dengue en het vaccin? Ga naar de pagina over dengue op GGD Reisvaccinaties

dengue mug Aedes A. aegypti

Plan online je afspraak in

Ga je op reis en weet je niet zeker of je (extra) vaccinaties nodig hebt, dan kun je bij ons terecht voor zowel het advies als de vaccinaties voor je reis. Plan direct je afspraak online in. Let op! U kunt hier geen afspraak maken voor de boosterprik.