Reizen met een kind

Ga je met kinderen op reis? Bereid je ook dan goed voor. Kinderen zijn gevoelig voor ziekten, kou, warmte en zon.

Daarbij zijn er niet altijd artsen met de juiste kennis en ervaring aanwezig tijdens een reis. Ook kunnen kenmerken van een ziekte bij kinderen minder duidelijk zijn. Een kind kan juist zieker worden dan een volwassene.

Maak een afspraak voor advies
In Nederland geven we kinderen vanaf 2 maanden vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Een voorbeeld daarvan is de BMR-vaccinatie (bof, mazelen en rode hond). Kinderen krijgen deze vaccinatie als ze 14 maanden oud zijn. Deze ziekten kunnen op reis ook een risico vormen voor kinderen. Daarom geven we de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma in sommige gevallen eerder.

De reizigersverpleegkundige kan je hierover advies geven. Het is belangrijk om minimaal 6 weken voor de reis een afspraak met ons te maken. Sommige vaccinaties moeten we namelijk verspreid over meer afspraken geven.

Als het gaat om een vaccin uit het RVP dan hoef je deze niet te betalen. Alle andere vaccinaties voor de reis wel.

Let op! Tussen (reis)vaccinaties en coronavaccinatie moeten minimaal 7 dagen zitten.

Plan online je afspraak in

Voor je eigen vaccinaties maar ook voor de vaccinaties voor je kind kun je terecht bij GGD Reisvaccinaties.nl. Via deze link plan je meteen online een afspraak in. Let op! U kunt hier geen afspraak maken voor de boosterprik.

Geel boekje

Kom je er niet uit met online inplannen?

088 355 51 00Maandag 09.00 - 12.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 13.00 - 16.00 uur en op vrijdag 09.00 - 12.00 uur