Reizen met een kind

Ga je met kinderen op reis? Bereid je ook dan goed voor. Kinderen zijn gevoelig voor ziekten, kou, warmte en zon.

Daarbij zijn er niet altijd artsen met de juiste kennis en ervaring aanwezig tijdens een reis. Ook kunnen kenmerken van een ziekte bij kinderen minder duidelijk zijn. Een kind kan juist zieker worden dan een volwassene.

Maak een afspraak voor advies
In Nederland geven we kinderen vanaf 2 maanden vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Een voorbeeld daarvan is de BMR-vaccinatie (bof, mazelen en rode hond). Kinderen krijgen deze vaccinatie als ze 14 maanden oud zijn. Deze ziekten kunnen op reis ook een risico vormen voor kinderen. Daarom geven we de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma in sommige gevallen eerder.

De reizigersverpleegkundige kan je hierover advies geven. Het is belangrijk om minimaal 6 weken voor de reis een afspraak met ons te maken. Sommige vaccinaties moeten we namelijk verspreid over meer afspraken geven.

Als het gaat om een vaccin uit het RVP dan hoef je deze niet te betalen. Alle andere vaccinaties voor de reis wel.

Let op! Tussen (reis)vaccinaties en coronavaccinatie moeten minimaal 7 dagen zitten.

Maak een afspraak voor advies of vaccinaties

088 355 51 00maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur
Maak hier online een afspraak voor GGD beroepsvaccinatiesTijdens je werk wil je graag gezond blijven. Soms loop je toch risico om een infectieziekte op te lopen. Een vaccinatie kan je beschermen. Maak hier je afspraak.