Gezond op reis reisvaccinatie vaccinatieadvies GGD Gelderland Midden

Gezond op reis

Ga je binnenkort op reis? Het is belangrijk je goed voor te bereiden. Zo blijf je gezond tijdens de reis en kom je gezond weer terug.

Je kunt bij Reizigersvaccinaties NIET terecht voor een coronavaccinatie en/ of boosterprik. 

Kijk daarvoor op www.ggdgm.nl/corona

GGD reist mee

In de app GGD reist mee vind je tijdens je reis handige informatie. Bijvoorbeeld reistips en noodnummers in het land waar je naartoe gaat.

Afbeelding GGD reisvaccinaties

Veelgestelde vragen voor reizigers

Ja, in principe kan direct vaccineren. Het is niet nodig om een bepaalde tijd tussen de (reis)vaccinatie en coronavaccinatie te plannen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren. Uitzondering hierop is vaccinatie tegen de monkeypox. Voor mannen tot 40 jaar is het advies om minimaal 4 weken aan te houden tussen het mRNA-coronavaccin en het vaccin tegen monkeypox. 

Dit ligt aan de verzekering. En je moet de rekening zelf doorsturen naar de zorgverzekeraar.

Je kunt eigenlijk altijd bij de GGD een afspraak maken. Het beste is om 6 weken voor vertrek een afspraak te maken. De GGD kan dan een advies op maat geven. Je hebt dan ook nog tijd voor een tweede afspraak voor meer vaccinaties. 

We bespreken tijdens het bezoek of we de vaccinaties meteen geven.

Ja, dat mag. Je bespreekt dit met de arts welke vaccinaties je mag hebben. Dit hangt af van hoe lang al zwanger bent en waar je naar toe gaat.

En bekijk het interview met gynaecoloog dr. Sam Schoenmakers over vaccineren tegen corona en zwangerschap op Rijksoverheid.nl