Gezond op reis reisvaccinatie vaccinatieadvies GGD Gelderland Midden

Gezond op reis

Reisvaccinaties nodig? Het is belangrijk je goed voor te bereiden, zodat je gezond blijft tijdens je reis en ook weer gezond terug komt. Plan je afspraak ruim op tijd. Houd 6 weken voor je vertrekdatum aan.

GGD reist mee

In de app GGD reist mee vind je tijdens je reis handige informatie. Bijvoorbeeld reistips en noodnummers in het land waar je naartoe gaat.

Afbeelding GGD reisvaccinaties

Veelgestelde vragen voor reizigers

Dit ligt aan de verzekering. En je moet de rekening zelf doorsturen naar de zorgverzekeraar.

Je kunt eigenlijk altijd bij de GGD een afspraak maken. Het beste is om 6 weken voor vertrek een afspraak te maken. De GGD kan dan een advies op maat geven. Je hebt dan ook nog tijd voor een tweede afspraak voor meer vaccinaties. 

We bespreken tijdens het bezoek of we de vaccinaties meteen geven.

Ja, dat mag. Je bespreekt dit met de arts welke vaccinaties je mag hebben. Dit hangt af van hoe lang al zwanger bent en waar je naar toe gaat.

En bekijk het interview met gynaecoloog dr. Sam Schoenmakers over vaccineren tegen corona en zwangerschap op Rijksoverheid.nl 

Via de link onderaan vind je de vaccinatiekosten. Je betaalt voor het bezoek en voor de vaccinaties. Ook andere producten en recepten moet je betalen.

Je vaccinaties staan apart op de rekening. Als er vervolgvaccinaties of vervolgbezoeken nodig zijn, dan betaal je deze per keer. Je krijgt een factuur per mail als je na het bezoek betaalt. In Ede kun je alleen pinnen.