Vaccinatielocatie Zevenaar geopend

Onze nieuwe vaccinatielocatie in sporthal Lentemorgen in Zevenaar is sinds dinsdag 6 april in bedrijf. Deze sporthal biedt door de omvang en faciliteiten de mogelijkheid om bij grotere leveringen vaccins grote groepen mensen te vaccineren.  

Henk Bril, directeur van de GGD Gelderland-Midden, is blij met de nieuwe locatie in Zevenaar. “Het is hier nu nog relatief rustig, maar dat is de stilte voor de storm", aldus Bril. "De komende tijd komen er aanzienlijk meer vaccins beschikbaar en als GGD zijn we daar nu al klaar voor. Lentemorgen is de vierde vaccinatielocatie in onze regio, waarbij rekening is gehouden met spreiding over de regio. We hebben hier de mogelijkheid om tot wel 3.200 mensen per dag te vaccineren, afhankelijk van de levering van vaccins.”

'Zevenaar is er klaar voor'

Burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Belinda Elfrink van Zevenaar bezochten samen met Bril de nieuwe vaccinatielocatie. Ze gingen in gesprek met vaccinatiemedewerkers en vrijwilligers, die met tulpen een fleurige verrassing kregen. Van Riswijk:  “Zevenaar is er klaar voor. Ik hoop dat we nu snel 'meters' kunnen maken. De GGD-medewerkers op deze locatie wens ik heel veel succes toe.” 

Door de landelijke vaccinatiestrategie ontvangt de GGD Gelderland-Midden de komende tijd meer vaccins. Hierdoor wordt het mogelijk om vanuit steeds meer locaties in de regio te vaccineren. Tot half mei openen we in totaal zes vaccinatielocaties, verspreid over heel Gelderland-Midden. Na ontvangst van een uitnodigingsbrief bellen mensen met een landelijk callcenter (telefoonnummer staat in de brief) voor het maken van een afspraak bij een locatie bij hen in de buurt.

Meer weten? Bekijk onze vaccinatielocaties