Vaccineren tegen corona

Ook in Gelderland-Midden vaccineren we onze inwoners tegen het coronavirus. Wij volgen daarbij de landelijke vaccinatiestrategie. Iedereen boven de 12 jaar, en die dat wil, kan een vaccinatie tegen corona krijgen.

Er zijn twee manieren om je vaccinatie te krijgen. Je kunt met je DigiD een afspraak maken bij de GGD, of je bezoekt een vaccinatielocatie voor een vaccinatie zonder afspraak.

Je kunt je tweede prik met Pfizer of Moderna versnelt halen. Dat kun je online regelen.

Vaccineren zonder afspraak in onze regio

Op onze vaccinatielocatie De Reehorst in Ede vaccineren wij op afspraak elke dag van 08.00 tot 20.00 uur. Ook vaccineren we er zonder afspraak dagelijks van 14.30 tot 19.00 uur. 

Je gele boekje laten bijwerken? Dat kan bij elke GGD-vaccinatielocatie in onze regio. Op deze plekken kun je ook hulp krijgen bij het activeren van je QR-code in de CoronaCheck app.  

Vergeet niet je identiteitsbewijs en een mondkapje mee te nemen naar een GGD-vaccinatielocatie.

Benieuwd naar alle GGD-vaccinatielocaties in Nederland waar je zonder afspraak terecht kunt voor je vaccinatie? Bekijk prikkenzonderafspraak.nl.

De Reehorst - Ede 

 • Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede
 • Je kunt parkeren achter de locatie, op 70 meter afstand ervan
 • Alles is op de begane grond
 • De locatie is rolstoelvriendelijk
 • Toiletten zijn aanwezig
 • Bushalte in de buurt: De Reehorst Ede. Treinstation Ede-Wageningen is ook in de buurt. Meer informatie op 9292.nl.
Test- en vaccinatielocaties GGD Gelderland-Midden

Actueel schema vaccinatiebus

Arnhem, HAN

Ruitenberglaan 31
6826 CC Arnhem
 • Maandag 27 september van 09.00 tot 17.30 uur 

Arnhem, Malburgen

Winkelcentrum Drieslag 1-3
6832 AM Arnhem
 • Elke woensdag van 09.00 tot 17.30 uur 

Arnhem, Presikhaaf

Winkelcentrum Kramersgildeplein
6826 MJ Arnhem
 • Elke zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur

Arnhem, Velperplein

Velperplein 35
6811 AH Arnhem
 • Donderdag 16 september van 09.00 tot 17.30 uur
 • Donderdag 23 september van 09.00 tot 17.30 uur

Barneveld, Kapteijnstraat

Parkeerterrein Kapteijnstraat 9b
3771 AB Barneveld
 • Elke donderdag van 09.00 tot 17.30 uur

Doesburg, Beinum

Beumerskamp
6983 GG Doesburg
 • Vrijdag 17 september van 09.00 tot 17.30 uur 

Elst, Dorpsstraat

Dorpsstraat 50
6661 EM Elst
 • Elke vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur

Nijkerk, Molenplein

Molenplein 5
3862 JL Nijkerk
 • Zaterdag 18 september van 09.00 tot 17.30 uur

Scherpenzeel, Marktstraat

Marktstraat 11
3925 JN Scherpenzeel
 • Woensdag 22 september van 09.00 tot 17.30 uur

Zevenaar, Raadhuisplein

Raadhuisplein 4
6901 GN Zevenaar
 • Elke dinsdag van 09.00 tot 17.30 uur

Speciaal! GGD helpt je met vaccinatiebus, informatiebus en prikangst-uren

GGD Gelderland-Midden prikt met de vaccinatiebus in de wijk. Met de informatiebus informeren we inwoners goed en helpen we bij hun besluit over vaccineren. Ook hebben we voor mensen met prikangst prikangst-uren. Bekijk snel het actuele schema van de bussen en prikangst-uren. 

GGD Gelderland-Midden prikt met de vaccinatiebus in de wijk. Zodat inwoners die een prik willen zonder afspraak direct dichtbij gevaccineerd worden. In de vaccinatiebus kun je zowel het Janssen-vaccin als het Pfizer-vaccin krijgen.

Wil je je graag laten vaccineren, maar heb je prikangst? Dan hebben we nu een fijne oplossing voor je. De speciale prikangst-uren in onze regio zijn dan echt iets voor jou. We nemen extra de tijd voor je op een rustig tijdstip. 

De coronavaccinatie: van uitnodiging tot registratie

Coronavaccinatie: van uitnodiging tot registratie

Veelgestelde vragen over vaccineren tegen corona

De vaccinatie heeft geen invloed op de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen. Deze fabel is ontstaan doordat er een stofje in de vaccins zou zitten dat lichaamseigen is en dat belangrijk is voor zwangerschap, om zwanger te kunnen zijn en om het kindje te laten groeien.

Maar dat hormoon zit niet in de vaccins. En dus is er geen reden om aan te nemen dat we daardoor onvruchtbaar worden. Tijdens de zwangerschap heeft vaccinatie ook geen invloed op de aanleg van de placenta.

Heb je meer vragen over vaccinatie en vruchtbaarheid, zwanger zijn of een kinderwens? 

Kijk dan op de site van het RIVM 
 

Op al onze (mobiele) vaccinatielocaties kun je een stempel van het vaccin krijgen. Als er geen stickers meer zijn van het vaccin, zetten we het er handmatig in. Wil je meer weten over bijschrijving in het gele boekje? Bekijk dan dit bericht.

 

Ja, dat kan sinds kort. Als je een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebt gehad, kun je een tweede prik met Pfizer krijgen. Je maakt de vaccinatie-afspraak via coronavaccinatie.nl

 

Ja, steeds meer landen laten volledig gevaccineerde mensen weer toe. Binnen de Europese Unie (EU) is er het speciale Digitaal Corona Certificaat (DCC). Dit maakt het reizen binnen de EU een stuk makkelijker. Hier vind je meer informatie over het DCC.

Kijk voor meer informatie over corona reizen naar het buitenland op wijsopreis.nl. Hier vind je alle informatie per land rondom corona. Ook de mogelijke eisen die een land zelf stelt aan reizigers die uit Nederland komen.

 

Ja, ook na vaccinatie gelden de coronamaatregelen nog. Een vaccinatie verkleint de kans dat je (ernstig) ziek wordt, maar er blijft een kleine kans. In hoeverre iemand die is gevaccineerd ook nog besmettelijk is voor anderen, is nog niet bekend. Om deze redenen blijven de maatregelen gelden.