Vaccinatie tegen corona met Novavax op Arnhem Presikhaaf

18 jaar of ouder en wil je een vaccinatie tegen corona met het Novavax-vaccin? In de regio van GGD Gelderland-Midden kun je dat nieuwe eiwitvaccin alleen krijgen op onze vaste vaccinatielocatie Arnhem Presikhaaf. Daar kun je het vaccin alleen op afspraak halen.  

Novavax-vaccin alleen op afspraak

De Gezondheidsraad vindt Novavax een goed alternatief voor mensen die geen mRNA-vaccin (Pfizer en Moderna) of vectorvaccin (Janssen) willen. Een afspraak maken voor vaccinatie met Novavax kan via het telefoonnummer 0800 0174. Het vaccin Novavax kun je alleen op afspraak krijgen bij vaccinatielocatie Arnhem Presikhaaf. 

Corona vaccinatielocatie Arnhem Presikhaaf

Bescherming met Novavax

Van het nieuwe vaccin heb je twee prikken nodig voor een goede bescherming. Er zit minimaal drie weken tijd tussen de eerste en tweede prik. Na de tweede prik beschermt het vaccin voor 60-90% tegen ziekte door corona. Er zijn nog geen gegevens bekend over de bescherming tegen de delta- en omikronvariant.

Voor wie is Novavax beschikbaar?

Het kabinet stelt het eiwitvaccin Novavax beschikbaar aan mensen vanaf 18 jaar en ouder die zich nog niet hebben laten vaccineren, omdat zij geen mRNA- of vectorvaccins willen. Het vaccin is op dit moment niet beschikbaar als booster.

Novavax is een alternatief voor mensen van 18 jaar en ouder die geen mRNA- of vectorvaccin willen of mogen. Het vaccin bestaat uit een basisserie van 2 prikken met een tussentijd van 3 weken. Bekijk de video over de werking van het vaccin.

Meer informatie over Novavax

Wil je meer weten over het nieuwe eiwitvaccin Novavax?