groep mensen jong en oud

Over de GGD

GGD Gelderland-Midden is onderdeel van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) is een  hulp- en dienstverleningsorganisatie voor Brandweerzorg, Crisisbeheersing en Volksgezondheid (Ambulancezorg en Gemeentelijke GezondheidsDienst) voor de regio Gelderland-Midden.

Wat doet de GGD?

De GGD bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van iedereen, met extra aandacht voor risicogroepen. Dit doet de GGD door risico's voor de gezondheid te voorkomen en de gezondheid van alle inwoners te bevorderen. Ook jouw gezondheid!

Voor vijftien gemeenten

Gelderland-Midden is een zeer gevarieerd gebied qua natuur en omgeving, maar ook qua inwoners. Zo kennen we de Veluwe met zijn prachtige bossen en heidegebieden, maar ook het rivierenlandschap met de rivieren en uitgebreide landerijen met boerderijen. We hebben grootstedelijke gebieden als Arnhem en Ede. En ook kennen we kleinere dorpen met hechte gemeenschappen. Kortom een prachtig gebied om te wonen en te werken.

Jaarverslag 2023 VGGM

Onze regio

Regio Gelderland-Midden ten opzichte van Nederland

GGD Gelderland-Midden werkt voor vijftien gemeenten en hun inwoners. Dit zijn de gemeenten: Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. In dit gebied wonen ongeveer 670.000 inwoners.

De plaatsen in deze regio zijn: Achterveld, Aerdt, Andelst, Angeren, Angerlo, Arnhem, Babberich, Barneveld, Bemmel, Bennekom, De Glind, De Klomp, De Steeg, Deelen, Dieren, Doesburg, Doornenburg, Doorwerth, Driel, Duiven, Ede, Ederveen, Ellecom, Elst, Garderen, Gendt, Giesbeek, Groessen, Haalderen, Harskamp, Heelsum, Hemmen, Herveld, Herwen, Heteren, Heveadorp, Hoenderloo, Hoevelaken, Homoet, Huissen, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Laag-Soeren, Lathum, Lobith, Loo Gld, Lunteren, Nijkerk, Nijkerkerveen, Oosterbeek, Oosterhout, Otterlo, Pannerden, Randwijk, Renkum, Ressen, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Slijk-Ewijk, Spankeren, Spijk, Stroe, Terschuur, Tolkamer, Valburg, Velp, Voorthuizen, Wageningen, Wekerom, Westervoort, Wolfheze, Zetten, Zevenaar en Zwartebroek.