Vaccinatie kinderen 5 tot 12 jaar

Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen vanaf dinsdag 18 januari ook een coronavaccinatie krijgen. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen naar verwachting tussen 18 en 22 januari. GGD Gelderland-Midden verzorgt de vaccinaties dagelijks in Arnhem, Duiven en Ede. En op woensdagmiddag in Voorthuizen.

Het is bij kinderen onder de 12 jaar aan de ouders om te beslissen of ze hun kind willen laten vaccineren. Kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het vaccin van Pfizer. Dit vaccin is aangepast voor kinderen en na onderzoek goedgekeurd voor gebruik. Tussen de 1ste en 2e prik zit minstens 8 weken. 

Vaccinatielocaties

Kinderen komen altijd samen met een ouder of verzorger naar de vaccinatielocatie. De GGD neemt ruim de tijd voor het vaccineren van kinderen, zodat er voldoende aandacht is voor hen. Vaccineren van kinderen kan in de regio Gelderland-Midden alléén op afspraak. In Arnhem (Papendal), Ede (De Reehorst) en Duiven (Centerpoort-Zuid) dagelijks van 08.00-20.00 uur. En op woensdag in Voorthuizen ('t Trefpunt) van 12.00 tot 18.00 uur. 

Uitnodiging

Bij de uitnodiging krijg je een informatiebrief, een uitleg over de vaccinatie, informatie over registratie, een gezondheidsverklaring van de GGD en vaccin in ’t kort van het CBG.

Bijwerkingen

De bijwerkingen van de coronavaccinatie bij kinderen zijn volgens de Gezondheidsraad meestal mild. Denk aan spierpijn of koorts. Bijwerkingen treden net als bij andere leeftijdsgroepen vaker op na de 2e dosis.

Bescherming

De meeste kinderen hebben weinig klachten bij een coronabesmetting. Maar sommige kinderen worden wel ernstig ziek en worden opgenomen in het ziekenhuis. De coronavaccinatie beschermt en helpt verspreiding van het virus te beperken.

Ouders beslissen

Bij kinderen onder de 12 jaar beslissen de ouders of zij hun kind(eren) wel of niet laten vaccineren. Het is erg belangrijk dat ouders voor hun kinderen een goede afweging kunnen maken. Daarom geven we op deze website de komende tijd zoveel mogelijk handvatten en informatie.

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar zijn minderjarig. Daarom is het nodig dat er één ouder/verzorger meekomt naar de priklocatie of aanwezig is op de instelling. De ouder/verzorger die niet meekomt, is wel geïnformeerd en heeft ook toestemming gegeven voor de vaccinatie.

Op de priklocatie wordt daarom eerst gevraagd of beide ouders/verzorgers toestemming hebben gegeven voor de vaccinatie. Als een kind geen ID-bewijs heeft, dan kan legitimatie plaatsvinden via het BSN op de zorgverzekeringspas.

Prikangst

Heeft je kind last van prikangst? Onze medewerkers hebben hier ervaring mee. Ze weten exact hoe ze je kind het best kunnen helpen.

Meer informatie

Twijfels?

Twijfel je nog over het vaccineren van je kind(eren)? Bel dan gerust met de Vaccinatie Twijfeltelefoon: 088 7 555 777.