Het consultatiebureau

Op het consultatiebureau heb je meestal voor het eerst een afspraak als je kind ongeveer vier weken oud is. Die afspraak maak je met de jeugdverpleegkundige. De jeugdverpleegkundige spreek je in de eerste twee weken na de geboorte van je kind. Op deze pagina vind je meer informatie over het consultatiebureau.

Wat gebeurt er op het consultatiebureau?

Een assistente ontvangt jou en je kind bij ieder bezoek aan het consultatiebureau. Zij weegt en meet je kind. Ze noteert de gegevens in het dossier van je kind. Daarna ga je naar de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Die bespreekt jouw vragen. Ook kijkt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige samen met jou naar de groei van je kind. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige onderzoekt tijdens verschillende afspraken hoe jouw  kind zich ontwikkelt. Dit heet het Van Wiechenonderzoek. Een deel van dit onderzoek kun je ook zelf doen of zelf voorbereiden met behulp van filmpjes. Zo krijgen we samen een indruk van de ontwikkeling van jouw kind.
Klik hier voor meer info.

Verder onderzoekt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige jouw kind, en als dat nodig is geven ze vaccinaties.

Een afspraak op het consultatiebureau?

De jeugdarts of jeugdverpleegkundige overlegt iedere keer met jou wanneer de volgende afspraak zal zijn en met wie. Ook bespreken jullie of de afspraak op het consultatiebureau is, of dat jullie met elkaar (beeld)bellen.

Bij jonge baby’s maakt de assistente meteen weer een afspraak voor de volgende keer. Bij oudere baby’s en peuters kun je zelf de afspraak maken via Mijn Kinddossier

Kun je afspraak niet via Mijn Kinddossier maken?

Dan kun je naar de afsprakenlijn 0-4 bellen. Onderaan deze pagina vind je de gegevens.

Inloopspreekuren

Heb je een korte vraag of wil je je kind bijvoorbeeld een keer extra laten wegen? Dan kun je ook tussendoor langskomen op een van de inloopspreekuren. Soms kun je ook naar het inloopspreekuur komen voor het inhalen van een vaccinatie. Vraag hiernaar bij jouw consultatiebureau.

Het inloopspreekuur is niet bedoeld voor uitgebreide vragen of onderzoek. Daarvoor kun je een aparte afspraak maken.

Informatie over het inloopspreekuur op jouw locatie?

Zoek hieronder jouw consultatiebureau in het overzicht 'bekijk alle consultatiebureaus' of via de postcodezoeker.

Klik vervolgens op 'meer informatie'. 

 

Afsprakenlijn 0-4 jaar

088 355 65 00maandag t/m vrijdag van 08:00 - 16:00 uur

Zoek jouw consultatiebureau

Wil je weten wat jouw consultatiebureau is? Klik dan op gebruik mijn huidige locatie. Of vul je postcode in.

Vind jouw consultatiebureau

Mijn Kinddossier

In Mijn Kinddossier vind je informatie over de gezondheid, ontwikkeling, groei en opvoeding van je kind van 0 tot 4 jaar.

Twee lachende jongens

Afsprakenlijn 0-4 jaar

088 355 65 00maandag t/m vrijdag van 08:00 - 16:00 uur