Coronavirus

Corona

Testafspraak maken

Bellen

0800 1202Gratis, houd je BSN-nummer bij de hand

Digitaal

Coronatest.nlOnline testafspraak maken met je DigID

Coronatest gedaan: hoe nu verder?

Corona op mijn school

Vaccineren tegen corona

Veelgestelde vragen over corona

Wij volgen de landelijke vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid. Benieuwd wanneer je ongeveer aan de beurt bent? Bekijk de vaccinatieplanning. Je krijgt vanzelf een uitnodiging voor vaccinatie als je aan de beurt bent.

Mensen die ouder zijn dan 70 jaar en volwassenen (ouder dan 18 jaar) met een aantal specifieke aandoeningen. Bijvoorbeeld chronische luchtweg- of longproblemen, chronische hartklachten, overgewicht of suikerziekte. Lees meer over risicogroepen en COVID-19. 

Je kunt al besmettelijk zijn vlak voordat je klachten hebt. Bijvoorbeeld als je praat of schreeuwt en er kleine druppeltjes met virus uit neus en mond in de lucht komen. Dit kan ook door niezen en hoesten gebeuren. 

Andere mensen kunnen besmet raken als zij die druppeltjes inademen. 

Verspreiding onder kinderen of van kinderen naar volwassenen komt minder vaak voor. Over het algemeen geldt: hoe jonger het kind, hoe kleiner de rol bij de verspreiding van het virus is. Lees meer over de verspreiding van het virus

Het is belangrijk om ook thuis zoveel mogelijk de basisadviezen en de hygiëneregels te volgen.  

Ja, dat kan. Ouders van kinderen t/m 12 jaar worden verzocht hun kinderen met klachten passend bij het coronavirus te laten testen om meer zicht te krijgen op de verspreiding van het virus. Kinderen boven de 12 jaar laten zich bij klachten sowieso testen. Kinderen die getest worden, blijven thuis totdat de uitslag bekend is.

Nieuws

Blauw voor AstraZeneca en oranje voor Pfizer

Vanaf maandag 15 februari wordt AstraZeneca ook in Gelderland-Midden op locaties Papendal en Ede gebruikt. AstraZeneca is beschikbaar voor het vaccineren van zorgmedewerkers in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen die in januari nog geen vaccin kregen.

Coronavirus : testen en vaccineren

We kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten over testen, vaccineren en het coronavirus. Daarom zet GGD Gelderland-Midden een aantal betrouwbare bronnen voor jou op een rij.