Corona coronavirus coronavaccinatie coronatest GGD Gelderland Midden

Corona

Het coronavirus is er nog steeds en leeft regelmatig weer op. Veel mensen hebben inmiddels een goede afweer opgebouwd tegen corona door vaccinatie en/of doorgemaakte infectie. Met de coronaprik wordt de bescherming tegen ziekenhuisopname weer op peil gebracht en de kans op overlijden door corona verkleind. Op deze pagina vind je alle informatie over vaccineren tegen corona in de regio Gelderland-Midden.

De coronaprik was tot en met 22 december 2023 beschikbaar voor risicogroepen en zorgmedewerkers. In 2024 blijft de coronaprik beschikbaar voor zwangeren én voor volwassenen en kinderen (vanaf 6 maanden) met een verwijzing van een behandelend arts.

Zwanger of verwijzing van een arts?

Afspraak maken indien zwanger of verwijzing van een arts

Ben je zwanger of heb jij (of je kind) een verwijzing van een behandelend arts? Dan kun je vanaf 2 januari telefonisch een afspraak maken voor een coronaprik bij de GGD via 0800 – 7070. Bij het maken van de afspraak hoor je op welke priklocatie je terechtkunt.

Lees hier meer informatie over vaccineren tegen corona tijdens zwangerschap.

Coronaprik aan huis

Kun je door een ernstige ziekte of beperking niet naar een GGD-priklocatie komen? Ook niet met hulp van anderen? De GGD zoekt dan samen met jou naar een oplossing om thuis een coronaprik te krijgen. Let op: dit kan alleen als er geen andere oplossing mogelijk is. Bel in dit geval met de afsprakenlijn coronaprik aan huis: 0800-2077.

Coronaprik aan huis

Novavax

Voor een prikafspraak met het eiwitvaccin van Novavax bel je de afsprakenlijn Novavax: 0800-0174.

Heb je een vraag? Kijk voor meer informatie over corona op www.mijnvraagovercorona.nl of bel met 1400.

Vragen over corona? Krijg antwoorden op: