Corona coronavirus coronavaccinatie coronatest GGD Gelderland Midden

Corona

Informatie over corona nodig? GGD Gelderland-Midden geeft je alle informatie over het coronavirus. Lees meer over de richtlijnen tegen corona, een coronatest en een corona (herhaal)prik.

Coronaklachten? Zelftest en isolatie niet nodig

Het coronavirus veroorzaakt nu bij de meeste mensen een normale luchtweginfectie. De gevolgen van een besmetting met corona zijn minder ingrijpend. Bij klachten hoef je daarom geen (zelf)test meer te doen. Ook hoef je niet meer vijf dagen in isolatie bij corona. Wel zijn er adviezen om verspreiding te beperken. En mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen.

Kan ik 3 maanden na mijn laatste coronaprik weer een herhaalprik halen?

Heb je na 18 september 2022 een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden door corona. Het is niet nodig en niet mogelijk om nóg een herhaalprik te halen bij de GGD. Voor sommige mensen met een medisch hoog risico kan een extra herhaalprik halen wel nodig zijn. 

Heb je de prikken uit de basisserie afgerond en nog geen herhaalprik gehaald? Dan kun je nu zonder afspraak de herhaalprik halen.

Waarom kan ik geen extra herhaalprik krijgen dit voorjaar?

Er is geen nieuwe herhaalprikronde nodig in het voorjaar. Dat komt door het verloop van de pandemie, de opgebouwde bescherming en de minder ziekmakende omikronvariant die op dit moment dominant is. Een extra herhaalprik zou op dit moment maar een geringe extra bescherming bieden.

Voor sommige patiënten kan een nieuwe herhaalprik wel extra bescherming bieden. Het gaat om individuele patiënten, bijvoorbeeld mensen met een ernstige afweerstoornis, die op indicatie van een medisch specialist in aanmerking komen voor een herhaalprik.

Coronatest gedaan

In isolatie gaan bij een positieve coronatest is niet meer nodig.

Benieuwd waarop je nog wel moet letten bij coronaklachten? Lees snel verder.

Coronavirus

Vragen over corona? Bel ons

0800 8446 000Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur