Corona op mijn school

Ook op scholen is het coronavirus aanwezig. Dat zorgt voor verschillende vragen. Op deze pagina vind je als ouder of leerling alle informatie. Speciaal voor de basisschool en middelbare school.

Wanneer mag mijn kind wel naar school?

Kinderen op de bassischool en in het voortgezet onderwijs lopen risico op een coronabesmetting of het verspreiden van het virus. Kinderen met corona- en/of verkoudheidsklachten kunnen een zelftest doen. Testen bij de GGD kan ook als een zelftest lastig of spannend is. 

Kinderen mogen bij klachten niet naar school. Je kind blijft thuis en doet een test. Jonger dan 18 jaar is thuisblijven niet meer nodig bij contact met iemand met corona. Máár zodra er klachten ontstaan, blijft je kind wel thuis en doet een test. Is die test positief? Dan gaat je kind in isolatie met hulp van de Quarantaine Check.

Zeker weten of je kind naar de basisschool mag? Bekijk de BOINK-beslisboom

Veelgestelde vragen over school, kinderopvang en kinderen

Ja, dat kan. Je kunt een zelftest doen bij je kind. Vind je dat lastig, dan kun je ook een PCR-test laten doen bij de GGD.

Testen van kinderen tot en met 3 jaar wordt dringend geadviseerd. Ook als er sprake is van koorts, benauwdheid of veel hoesten.

Voor kinderen vanaf 4 jaar geldt een dringend testadvies bij klachten die passen bij corona. Dat advies geldt ook bij milde klachten. Zo krijgen we meer zicht op de verspreiding van het virus.

Kinderen tot en met 12 jaar testen we met een minder diepe neusswab.

Je kind mag naar de kinderopvang of de basisschool als je kind geen coronaklachten heeft. Voor kinderen 0 tot en met 3 jaar geldt: je kind mag met milde klachten naar de kinderdagverblijf. Heeft je kind koorts, benauwdheid of (een meer dan incidentele) hoest, dan blijft je kind thuis en laat zich testen. Is je kind in contact geweest met iemand met corona? Dan blijft je kind ook thuis bij milde klachten.

Ja, je mag naar werk. Ook als je een huisgenoot hebt met een positieve test. Vermijd tot 10 dagen na je laatste contact met de besmette persoon contact met kwetsbare mensen, zoals 70-plussers en volwassenen en kinderen met onderliggend lijden. Heb je klachten ontwikkeld? Doe dan een zelftest.

Heb je zelf geen klachten, dan hoef je niet thuis te blijven. Je mag dus naar je werk. Is je kind ouder dan 3 jaar? Laat je kind dan testen bij de GGD. Is je kind 3 jaar of jonger? Dan hoeft hij niet per se te testen bij lichte verkoudheidsklachten. Twijfel je over de klachten? Neem gerust contact met ons op, dan kijken we of testen nodig is. Je kunt ons iedere dag bellen van 08.00 tot17.00 uur op 0800 8446 000.

Contact met scholenteam GGD Gelderland-Midden

In Gelderland-Midden werken we hard om het onderwijs veilig te houden. Hiervoor hebben we ons eigen scholenteam. In het team zitten gespecialiseerde medewerkers die scholen, ouders en leerlingen bijstaan met raad en daad.

Heb je een specifieke coronavraag over het onderwijs en geen antwoord gevonden? Neem dan gerust contact op met ons scholenteam. Het team is 7 dagen per week van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 8446 000. Ook kun je het scholenteam mailen.