AIOS bij Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

Als AIOS JGZ bij GGD Gelderland-Midden kom je in een groot en gevarieerd team Jeugdgezondheidszorg terecht. Onze afdeling bestaat uit ongeveer 250 professionals, waaronder begrepen zo’n 50 jeugdartsen, ruim 100 jeugdverpleegkundigen en iets minder dan 100 consultatiebureau- en jeugdartsassistentes. Als afdeling JGZ binnen GGD Gelderland-Midden hebben we een aantal onderscheidende kenmerken waar we trots op zijn.

De regio Gelderland-Midden is een interessante regio met veel uitdaging en diversiteit in inwoners. Ook bij de afdeling JGZ zie je dit terug. We kennen zowel stedelijke als landelijke gemeenten, met een diversiteit aan inwoners en verschillende risicogroepen. Dit zorgt er voor dat geen dag  hetzelfde zal zijn als je hier werkt.  

Sinds 2015 voeren we niet alleen de JGZ 4-18 uit, maar ook de JGZ 0-4.Dit betekent dat we JGZ bieden aan alle kinderen, jongeren en hun ouders/ verzorgers van 0-18 jaar. Onze JGZ professionals werken samen in multidisciplinaire 0-18 teams. Jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen werken binnen de verschillende aandachtsgebieden: 0-4, 4-18, 0-12 of 0-18. Alle varianten zijn hierin mogelijk: we stimuleren een brede inzetbaarheid van medewerkers. Als aios zul je in het hele 0-18 werkveld praktijkervaring opdoen. 
 
In alle 15 gemeenten in ons werkgebied werkt de JGZ samen binnen het sociale domein. We zien als JGZ veel maatschappelijke problemen die je alleen samen kunt oppakken: met gemeenten, jeugdhulp, onderwijs, maatschappelijk werk, sociale teams, huisartsen, medisch specialisten etc. Deze samenwerking vinden wij essentieel.

Tenslotte zijn wij één van de voorlopers op het gebied van triage binnen de JGZ.  De JGZ 4-18 werkt al sinds 2008 met de triage werkwijze. Ons afdelingshoofd is in 2017 zelfs gepromoveerd op dit onderwerp. Als er dus iemand is die hier veel vanaf weet is zij het! Vanaf 2017 werkt ook de JGZ 0-4 met behulp van triage, door de implementatie van taakherschikking. In het hele werkveld van de JGZ vinden we het namelijk belangrijk om de kennis en kunde van de verschillende professionals optimaal in te zetten. 
 
Als aios pluk je hier direct de vruchten van, omdat je voornamelijk te maken krijgt met kinderen en jongeren die op een of andere manier extra aandacht nodig hebben. Veel jeugdartsen geven aan dat hierdoor hun vak interessanter is geworden. Daarnaast zijn er bij GGD Gelderland Midden mogelijkheden om de opleiding tweede fase arts M&G te volgen. Na enige jaren praktijkervaring opgedaan te hebben, kun je je kennis en kunde inzetten  op beleidsontwikkeling bij GGD en gemeente. Jij weet immers  als geen ander hoe het er thuis, op school en op straat aan toe gaat.

Kortom, als JGZ bij GGD Gelderland-Midden hebben we heel wat te bieden om zo het maximale uit je praktijkopleidingsplaats te halen! Heb je nog vragen of wil je nog wat meer over ons weten, schroom niet en neem contact op via jeugdgezondheidzorg@vggm.nl of bel naar 088 355 6000. Je wordt dan in contact gebracht met de juiste personen. 

Direct solliciteren

Hebben we jou kunnen overtuigen? Er zijn twee aanmeldingsrondes per jaar. Solliciteer online bij ArtsMG.nl.

Arts Patrick van Schelven aan het werk