Vervolgonderzoek impact coronabesmetting

Corona treft ons allemaal en de boodschap ‘hou vol’ is nog steeds van kracht. Maar hoe is dat voor mensen die corona hebben gehad? Hoe gaat het met hen? Ongeveer 3 maanden geleden deed GGD Gelderland-Midden een eerste onderzoek onder inwoners die positief getest waren op het coronavirus. Deze week start het vervolgonderzoek.  

Doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is om het welzijn en de gezondheid van besmette personen te monitoren. Met het vervolgonderzoek willen wij het effect van een besmetting met het coronavirus op de langere termijn onderzoeken. Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig en antwoorden worden anoniem verwerkt. De ervaringen van mensen die positief getest zijn helpen ons om te weten welke nazorg, hulp of ondersteuning nodig is. Zo kunnen de GGD en andere organisaties in de regio gericht ondersteuning bieden waar en wanneer dat nodig is. 

Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. De vragenlijst wordt afgenomen via het programma Survalyzer. Deze partij werkt volgens de Europese privacywetgeving. Antwoorden en gegevens van personen worden anoniem en vertrouwelijk verwerkt. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring. Heeft u vragen naar aanleiding van dit onderzoek? U kunt dan contact opnemen door een mail te sturen aan onderzoek@vggm.nl.