Vaccinatiepiek Gelderland-Midden: 10.575 prikken op een dag!

Dat het vaccineren in Nederland en in Gelderland-Midden goed op stoom is, was al bekend. Met 10.575 vaccinaties op 1 dag bereiken we vandaag in onze regio een (voorlopige) piek. Dit vieren we met taart en een nieuw initiatief: GGD de wijk in! 

Om bij het hoogtepunt stil te staan, hebben we op al onze vaccinatielocaties taart uitgedeeld aan collega's. Met de hulp van eigen personeel, inhuur, huisartsen, apothekers en zelfs defensie prikken we door tot iedereen die wil beschermd is tegen corona.

Positieve effecten duidelijk zichtbaar

We zijn op de goede weg, maar zeker nog niet uit de coronacrisis. Daarom raden we iedereen aan om zich goed aan de maatregelen te blijven houden. Was je handen, houd afstand en laat je testen bij klachten. Tegelijkertijd zijn de positieve effecten van het vaccineren duidelijk zichtbaar. Zo zien we bijvoorbeeld dat bij oudere leeftijdsgroepen – die als eerste gevaccineerd zijn – het aantal besmettingen drastisch is gedaald.

GGD gaat de wijk in

Om mensen goed te informeren en te helpen bij hun besluit over vaccineren, gaat GGD Gelderland-Midden de komende tijd naar de inwoners toe. Met een bus gaan we naar de wijken waarvan we weten dat daar de vaccinatiebereidheid lager ligt. In onze speciale corona-informatiebus kunnen mensen langskomen met hun vragen over vaccineren, de hygiënemaatregelen en het belang van testen. Als ze willen, maken we zelfs meteen een vaccinatieafspraak voor mensen die al aan de beurt zijn.

'Alles voor hoge vaccinatiegraad'

Henk Bril, directeur GGD Gelderland-Midden: "De vaccinatiebereidheid in Nederland en ook in onze regio is met gemiddeld 85% gelukkig al heel goed. Maar als we ook de komende winter echt coronavrij willne blijven, dan is een hoge vaccinatiegraad onder alle inwoners belangrijk. Vandaar dat we er nu alles aan doen om mensen over de streep te trekken."