Vaccinatiebewijs voor buitenlandse vaccinaties

In het buitenland gevaccineerd en wil je in Nederland een vaccinatiebewijs aanvragen? Hoe je dat doet, hangt af van je situatie. We zetten de landelijke regels voor je op een rij. Zodat je weet hoe je een Nederlands vaccinatiebewijs krijgt.

Je krijgt een Nederlands vaccinatiebewijs als je vaccinaties hier zijn geregistreerd. Dat gebeurt automatisch als je in Nederland bent gevaccineerd. In het buitenland gevaccineerd? Dan zijn dit de scenario’s.

In English

1. Volledig gevaccineerd buiten de EU

Je kunt je vaccinatie(s) in Nederland registreren als je:

  • Nederlander bent
  • In Nederland woont
  • Gevaccineerd bent op Aruba, Curaçao of Sint Maarten.

Het registreren van je vaccinaties gebeurt in Groningen en Utrecht. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 030 800 28 99. Ook als je één keer buiten de EU bent gevaccineerd en één keer in Nederland, kom je voor een afspraak naar Groningen of Utrecht.

Na de registratie krijg je een coronabewijs. Dat kun je uploaden in de CoronaCheck-app.

2. Volledig gevaccineerd in een ander EU-land

Je krijgt een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) van het land waar je je vaccinaties hebt gehaald.

3. 1x in Nederland en 1x in een ander EU-land

Het land waar je 2e prik is gezet, is verantwoordelijk voor je coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat). Het is in Nederland nu nog niet mogelijk een coronabewijs te krijgen als je de 1ste prik in een ander EU-land hebt ontvangen en de 2e in Nederland. Houd op de website van Rijksoverheid de ontwikkelingen in de gaten. Heb je een coronabewijs nodig, dan adviseren we om je te laten testen.

4. Als het vaccin niet is goedgekeurd door de EMA

In dit geval is het niet mogelijk om een vaccinatiebewijs te krijgen in de CoronaCheck-app of -website. Wel kun je een coronabewijs krijgen met een test- of herstelbewijs.

2e vaccinatie in Nederland halen

Ben je een keer gevaccineerd in het buitenland (binnen of buiten de EU), en wil je je 2e vaccinatie in Nederland halen? Vraag die dan aan via een speciaal formulier (NL/EN).

Ben je een keer gevaccineerd met een vaccin dat niet door de EMA is goedgekeurd, en wil je in Nederland je 2e vaccinatie halen? Bel met GGD Gelderland-Midden voor advies wat je het beste kunt doen: 088 8446 000.

More information