Vaccinatie met Janssen en reizen naar Oostenrijk

Je hebt er misschien al wel iets over gehoord: een vaccinatie met Janssen zou per januari niet meer voldoende zijn om aan de eisen van een QR-code in Oostenrijk te voldoen. De GGD'en zijn op de hoogte van deze berichten. We vinden de onrust die hierdoor ontstaat heel vervelend voor mensen die naar Oostenrijk willen reizen.

De GGD bepaalt niet wie een boosterprik krijgt

We krijgen veel vragen over een boostervaccin voor inwoners die met Janssen zijn gevaccineerd. De GGD kan deze vragen niet beantwoorden. VWS en RIVM bepalen het vaccinatiebeleid en wie wanneer de boosterprik krijgt. De GGD maakt de vaccinatieafspraken en zet de prik.

Demissionair minister Hugo de Jonge van het ministerie van VWS heeft de Gezondheidsraad gevraagd om een spoedadvies over de noodzaak en effectiviteit van een tweede vaccinatie met Janssen. Dat advies volgt waarschijnlijk volgende week. Wacht het advies even af. Vóór januari wordt meer duidelijk.

Bel 0247 247 247 voor reisadvies

Ben je van plan om op reis te gaan en heb je vragen? Bel voor een reisadvies met het ministerie van Buitenlandse Zaken via 0247 247 247.