Uit 1956 tot en met 1960 en niet geprikt? Maak online je afspraak

De GGD'en geven mensen van 60 tot 64 jaar die nog niet gevaccineerd zijn de kans om alsnog een prikafspraak te maken voor een mRNA-vaccin. Het gaat om mensen die geboren zijn in 1956 tot en met 1960 en eerder een uitnodiging van hun huisarts hebben gekregen voor een vaccinatie met AstraZeneca.

Behoor jij tot deze leeftijdsgroep en wil je alsnog worden gevaccineerd? Vanaf nu kun je direct een prikafspraak maken. Doe dit bij voorkeur online via coronavaccinatie-afspraak.nl of bel naar het landelijke callcenter: 0800 7070. Vanwege grote drukte bij het callcenter werkt online je afspraak maken het snelst. 

Mensen geboren in 1956 tot en met 1960 werden tot nu toe alleen gevaccineerd bij de huisarts met AstraZeneca. Dat is een veilig en effectief vaccin voor deze doelgroep. Omdat niet iedereen uit deze leeftijdsgroep zich heeft laten vaccineren en er nu ruimte is, bieden we deze mensen een ander vaccin aan: Pfizer of Moderna.

Heb je al een eerste vaccinatie met AstraZeneca gekregen bij de huisarts? Je krijgt dan een tweede vaccinatie AstraZeneca opnieuw bij de huisarts. De GGD’en geven geen tweede ander vaccin.