Hoe werkt videobellen / online afspraak?

Door de corona-maatregelen zijn wij vanaf 13 juli 2020 met beeldbelafspraken (online video-consulten) gestart. Misschien krijg ook jij een beeldbel afspraak. Tijdens de beeldbel afspraak zal de verpleegkundige uitleg geven over hoe het testen nu werkt.

Hieronder zie je hoe een beeldbel afspraak werkt:

  1. Je belt de afdeling seksuele gezondheid en krijgt een beeldbelafspraak (online video-consult). De doktersassistent schat in of jij een beeldbelafspraak krijgt.
  2. Wij sturen je een e-mail met een link naar het e-mailadres dat bij ons van jou bekend is.
  3. Op de afgesproken datum en tijd klik je op de link. Dan word je door het programma automatisch naar Microsoft Teams geleid. Klik op Deelnemen op het web.
  4. Klik op Toestaan. Je geeft nu toestemming om je microfoon en je camera te gebruiken. Heb jij Microsoft Teams al geïnstalleerd? Ga dan door naar stap 6. Volg anders eerst de stappen 4 en 5. 
  5. Vul jouw e-mailadres in. Het is belangrijk dat je het e-mailadres intypt waarop wij je uitnodigden voor de beeldbelafspraak.
  6. Klik op Nu deelnemen. Je staan dan in de ‘wachtkamer’, soms moet je even wachten op de verpleegkundige. Als de verpleegkundige er klaar voor is, opent hij/zij het gesprek met jou. 
  7. Je hebt nu een beeldverbinding met onze verpleegkundige. Zorg ervoor dat je in een rustige omgeving zit.
  8. Tijdens het beeldbellen kun je via het menu onder meer je geluid dempen of je achtergrond vervagen.
  9. Tijdens het beeldbellen spreekt de verpleegkundige met jou af hoe je getest wordt. Dat kan door een testpakketje die je krijgt of via een afspraak bij de GGD. Dit hangt af van het gesprek.