Prikangst? Op onze speciale prikangst-uren helpen we je!

Wil je je graag laten vaccineren, maar heb je prikangst? Dan hebben we nu een fijne oplossing voor je. De speciale prikangst-uren in onze regio zijn dan echt iets voor jou. We nemen extra de tijd voor je op een rustig tijdstip. 

Onze meest ervaren medewerkers nemen dan alle tijd voor je, zodat je je nog meer op je gemakt voelt. Zo stellen we je nog meer op je gemak:

  • We helpen je op een rustige plek 
  • Er is de mogelijkheid om te liggen
  • Je mag een vertrouwde begeleider meenemen 
  • We geven je extra adviezen en ontspanningsoefeningen

Afspraak maken is niet nodig

Je bent zonder afspraak welkom als je ouder dan 12 jaar én nog niet gevaccineerd bent. Ook mensen die voor een tweede vaccinatie komen zijn welkom. Het is dan wel belangrijk dat er genoeg tijd zit tussen je eerste en tweede vaccinatie. De tijd tussen de 2 prikken moet minstens 28 dagen voor volwassenen en 21 dagen voor minderjarigen zijn.

Hond Dimple stelt je graag op je gemak

Regelmatig hebben we een speciale gast bij de prikangst-uren in Ede. Hulphond Dimple stelt je dan graag op je gemak. Bij en rondom het prikken komt hij bij je zitten, je mag hem aaien en zelfs een koekje geven. Dimple vindt het helemaal geweldig. Een mooie win-winsituatie als Dimple je vaccinatie fijner maakt!

Hulphond Dimple stelt je graag op je gemak. Kijk maar!

Pfizer- of Janssen-vaccin

Je kunt kiezen tussen het Pfizer-vaccin (twee vaccinaties nodig) of het Janssen-vaccin (in één keer volledig gevaccineerd). Het Janssen-vaccin is alleen voor mensen boven de 18 jaar.

Tips vooraf

  • Neem iemand mee die je vertrouwt
  • Neem een koptelefoon mee en luister naar je favoriete muziek
  • Zorg dat je vooraf voldoende eet en drinkt, dan voel je je fijner
  • Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen

Actueel schema prikangst-uren

Ede, De Reehorst

Bennekomseweg 24
6717 LM Ede
  • Elke zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur

Waar en wanneer: vaccinatiebus, prikangst-uren en pop-up testen

Wil je je laten informeren of heb je al besloten dat je je laat vaccineren? En waar kun je terecht als je prikangst hebt of snel dichtbij wilt testen? Bekijk het actuele schema van de vaccinatie- en informatiebus, de prikangst-uren en pop-up testlocaties.
Prikangst? GGD helpt met speciale prikangst-uren