De 22 weken-prik

De 22 weken-prik is een vaccinatie tegen kinkhoest.

Vanaf de 22ste week van je zwangerschap kun je deze prik gratis halen bij het consultatiebureau. Deze vaccinatie beschermt jou en je baby in de eerste weken na de geboorte tegen kinkhoest. In de meeste gevallen kan je kind zelf daarna een prik minder krijgen uit het rijksvaccinatieprogramma.

Handig om te weten

Drie dagen voor je afspraak en de avond van tevoren krijg je een sms als herinnering. Kom iets eerder dan gepland op je afspraak, zodat je nog een vragenlijst kunt invullen. Denk er ook aan dat je een prik krijgt in je bovenarm. Trek dus kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm bloot kunt maken. Neem ook je identiteitsbewijs mee. We zien je graag!
 
Als je koorts hebt op de dag van de afspraak, maak dan een nieuwe afspraak.

Gegevens over de vaccinatie

We vragen je om toestemming om gegevens over jouw vaccinatie te mogen delen met het RIVM. Het RIVM kan verschillende taken alleen goed doen als bekend is welke vaccinaties je hebt gekregen.

Coronamaatregelen

Ben je verkouden of heb je andere klachten die op corona lijken? Doe dan eerst een (zelf) test. 
Bij en negatieve testuitslag kun je naar de afspraak komen. Kom niet bij zware klachten (benauwdheid, erg hoesten, koorts). Ook niet als de testuitslag negatief is. Je kunt dan bellen om een nieuwe afspraak te maken.

Wil je een afspraak maken voor de 22 wekenprik?

Houd je Burgerservicenummer (BSN) bij de hand

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 16.00 uur