Vaccineren tegen mpox

Vaccineren tegen mpox (apenpokken/monkeypox) is een manier om uitbraak van het virus te bestrijden. GGD Gelderland-Midden kreeg de taak om alle regionale prikafspraken te verzorgen.

Tot 1 oktober kan de 1e prik gehaald worden en tot 1 november kan de 2e prik gehaald worden. Verdenkingen en meldingen van mpox kunnen bij het meldpunt infectieziekten gemeld worden.

Vaccineren tegen mpox (apenpokken) is een manier om uitbraak van het virus te bestrijden. De GGD voert deze vaccinatie uit en er is een beperkt aantal vaccins beschikbaar. Daarom ontvingen alleen risicogroepen een uitnodiging om te vaccineren. Het gaat om een preventieve vaccinatie. Vaccineren tegen mpox is gratis en vrijwillig.

Het vaccin tegen mpox

Het vaccin dat wordt gebruikt is Imvanex®. Imvanex is sinds 2013 in Europa geregistreerd als vaccin tegen pokken. Op 22 juli 2022 is de registratie uitgebreid naar mpox. Omdat het pokkenvirus en het mpoxvirus op elkaar lijken, wordt verwacht dat de antilichamen die uw lichaam tegen pokken aanmaakt ook beschermen tegen mpox. Imvanex is veilig, ook voor mensen met hiv. De prikken laten geen littekens achter.

Vaccinatie tegen Mpox of monkeypox

Afspraak maken voor een Vaccinatie tegen Mpox of monkeypox in 2023?

Maak een afspraak bij GGD Arnhem. 

Monkeypox

Ben je (zorg)professional?

Lees dan hier verder: Mpox ook in onze regio

Heb je vragen?

Heb je vragen over de vaccinatie of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het meldpunt Infectieziektebestrijding via 088 – 355 5493.