Herhaalprik

Herhaalprik in de regio Gelderland Midden nodig? Je kunt een herhaalprik met vernieuwde coronavaccins krijgen als je 12 jaar of ouder bent en je de basisserie tegen corona hebt gehad.

Herhaalprik zonder afspraak

Haal je herhaalprik zonder afspraak bij een vaccinatielocatie in je eigen omgeving. 

Let op: heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kan je nu niet nóg een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent voldoende beschermd. Alleen de herhaalprik is zonder afspraak. Maak voor de basisserie, Janssen en Novavax eerst telefonisch een afspraak.

Herhaalprik binnenkomst priklocatie regio Gelderland-Midden
Man en vrouw lopen vaccinatielocatie Presikhaaf Kermisland binnen

Kan ik een herhaalprik krijgen?

Iedereen vanaf 12 jaar die de basisserie van de coronavaccinatie heeft afgerond, kan een herhaalprik krijgen. 

Kreeg je na 18 september 2022 een herhaalprik? Dan is het niet nodig en niet mogelijk om nóg een herhaalprik te halen bij de GGD.

Voor sommige mensen met een medisch hoog risico kan het wel nodig zijn om een extra herhaalprik te halen. Het gaat om individuele patiënten. Een medisch specialist kan iemand met een medisch hoog risico doorverwijzen naar de GGD voor een extra herhaalprik.

Dit zijn de regionale GGD-vaccinatielocaties

GGD Gelderland-Midden heeft vaccinatielocaties in de regio. Natuurlijk wil je goed voorbereid zijn voor een locatiebezoek. Daarbij helpen wij je graag op weg! Klik op de locatie voor de openingstijden, het adres, het parkeeraanbod en nog veel meer handige praktische tips. 

C027 Regiokaart vaccinatie locaties Gelderland Midden

GGD-vaccinatielocaties voor de herhaalprik in Gelderland-Midden. 

Dichtbij met pop-up locaties

Naast de grote vaccinatielocaties komen we tijdens een vaccinatiecampagne naar je toe met kleinere locaties. Zodat inwoners in hun eigen gemeente ook de mogelijkheid hebben om dichtbij een herhaalprik tegen corona te halen. Op alle locaties kun je zowel met als zonder afspraak terecht. Benieuwd wanneer we bij jou in de buurt zijn?

Liever vaccineren op afspraak? Maak online een afspraak.

Wat is waar over corona en wat niet?

Waarom heb je wéér een prik nodig tegen corona? Heeft vaccineren invloed op je vruchtbaarheid of menstruatie? Er zijn veel vragen over corona en vaccineren. Vragen die je zelf misschien ook hebt en die je laten twijfelen. Op zoek naar betrouwbare informatie zie je op internet soms de vreemdste verhalen. Ontdek wat waar is, doe de corona factcheck.

Ik zou geen besmetting door willen maken zónder de bescherming van een vaccin

Lees de weblog van hoogleraar Jacques van Dongen

Veelgestelde vragen over de herhaalprik

1. Zijn de vernieuwde vaccins wel veilig? 

Experts maken zich weinig zorgen, omdat de nieuwe vaccins op dezelfde manier werken als de eerdere vaccins. Het enige verschil is dat er twee verschillende mRNA-codes in het vaccin zitten. De vaccins zijn getest op honderden proefpersonen. Zij hadden dezelfde soort bijwerkingen die van eerdere coronavaccinaties bekend zijn. Denk aan een beetje koorts, een zere arm en vermoeidheid. Deze klachten gingen allemaal snel voorbij.

2. Kan ik een herhaalprik nemen als ik zwanger ben?

Ja, ook als je zwanger bent, kun je de herhaalprik krijgen. Als zwangere vrouw loop je meer risico om ernstig ziek door corona. Dat kan gevolgen hebben voor jou en voor je kind. Voor zwangere vrouwen geldt dat mRNA-vaccins veilig zijn bevonden en wordt de herhaalprik zelfs aangeraden!

3. Ik heb 1 prik gehad en daarna corona; mag ik de herhaalprik?

Alleen wanneer je coronavaccinatie met Janssen was.

Als je een eerste prik met een ander vaccin hebt gehad en daarna corona kreeg, heb je eerst nog een tweede prik nodig. Daarmee is je basisserie afgerond. Daarna kun je na minimaal 3 maanden een herhaalprik halen. 

Heb je eerst corona gehad en daarna 1 prik, dan heb je de basisserie afgerond. Je kunt vanaf 3 maanden na je laatste coronavaccinatie of -besmetting een herhaalprik halen. 

4. Moet ik 3 maanden na de herhaalprik er weer eentje halen?

Nee, dat is niet nodig. Deskundigen van het RIVM en de GGD komen elke twee weken bij elkaar om goed te letten op de ontwikkelingen van het coronavirus. De deskundigen geven informatie over de corona-ontwikkelingen.

Zo nodig komt een OMT-V bij elkaar om over een nieuwe vaccinatieronde te adviseren. Dat is nu niet nodig. Daarom kun je bij de GGD na 3 maanden geen nieuwe herhaalprik halen.

Meer weten?