GGD'er Tim is ook musicalacteur: ‘Ik zing wel eens in de teststraat’

Tim is musicalacteur en werkt als corona testmedewerker bij GGD Gelderland-Midden. Een opmerkelijke combinatie! Zelf is hij helemaal gewend om overdag met een wattenstaafje op een testlocatie te staan, en ’s avonds te schitteren op de theaterplanken.

“Ze vullen elkaar mooi aan”, zegt Tim. “Als het in het theater rustig is vanwege de coronamaatregelen, dan is het op de teststraat druk en andersom. Het is nu erg druk in de theaters, want grotere producties willen de corona-achterstand inhalen. Daarom is de kleine productie waarin ik speel niet wekelijks te zien. Ik vind het fijn dat mijn werkuren bij de GGD flexibel zijn en dat er in de planning rekening gehouden wordt met mijn andere werk.”

Bron van inspiratie

Dat is niet de enige reden waarom Tim zijn werk als tester fijn vindt. “Ik werk graag met mensen en het biedt bovendien inspiratie voor mijn werk als acteur”, legt hij uit. “Ik observeer mensen van top tot teen en dan kijk ik hoe ze bewegen, praten of iets doen. Dat kan ik dan voor mijn personages gebruiken.” 

Dat mensen inspiratie bieden, wil niet zeggen dat Tim zijn acteertalent gebruikt tijdens het werk. “Nee, acteren doe je op het toneel of op de filmset, maar niet in het dagelijks leven”, zegt hij stellig. “Het kan je wel helpen in het dagelijks leven om andere skills onder de knie te krijgen, zoals rustig blijven in een lastige situatie. Als ik op de teststraat werk, dan ben ik teststraatmedewerker en geen acteur of zanger. Wat niet wil zeggen dat ik nooit eens tijdens het werk zing.”

Op de teststraat is Tim een medewerker en geen acteur of zanger

Op de teststraat is Tim een medewerker en geen acteur of zanger.

The Passion

Onlangs maakte Tim onderdeel uit van het koor van de televisiehit The Passion. Een ervaring om nooit meer te vergeten. “Heel Doetinchem was door de productie in beslag genomen. Niet alleen wat betreft filmmaterieel, maar ook gevoelsmatig. Iedereen had het erover, het gonsde door de stad. Het was ongelooflijk gaaf: het podium, de muziek, mijn collega-acteurs en zangers, alles! We kwamen niet zo vaak in beeld als de acteurs en presentator, maar waren wel belangrijk.”

Hoewel The Passion door ruim 2,2 miljoen mensen werd bekeken, heeft zijn rol in het koor Tim niet veel bekendheid opgeleverd. “Nee, ik ben nog niet herkend op straat of zo. Ook in de teststraat zal dat niet gebeuren, want daar ben ik onherkenbaar vanwege mijn pak en mondkapje.” 

Tim ziet zichzelf voorlopig nog wel op onze testlocaties staan, hoewel de zelftest voor de meeste mensen volstaat. “Ik hou van afwisseling, dus als ik werken op de teststraat kan blijven combineren met acteren dan is dat perfect”, aldus Tim. “Voor de samenleving en mijn sociale leven hoop ik dat testlocaties op termijn niet meer nodig zijn. Toch denk ik dat we realistisch moeten zijn en voorlopig nog niet van het testen op corona af zijn.”