Hulp en opvang bij dakloosheid

Ben je dakloos, of denk je dakloos te worden? Lukt het niet om ander onderdak te regelen? Dan kun je gebruik maken van de maatschappelijke opvang.

Je kunt je melden bij, of bellen naar een van de onderstaande locaties. Zij bieden je een plek waar je kunt verblijven en waar je kunt eten en drinken. Als het nodig is, kun je gebruik maken van kleinschalige medische zorg. 

Intake

Wanneer je in de opvang zit, krijg je een intake. Dit is een gesprek met een GGD-medewerker. Deze kijkt samen met jou naar je situatie. Er wordt gekeken of je recht hebt op opvang en of je in de juiste opvang zit. Ook wordt er gekeken welke hulp er nodig is om weer zelfstandig te kunnen wonen. Iriszorg biedt deze zorg.

Gezinsopvang

maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 11:00 uur

Ben je dakloos, of denk je dakloos te worden met je gezin? Dan kun je maandag tot en met vrijdag bellen met de gezinsopvang.

Arnhem

Doorstroomvoorziening Arnhem; dag- en nachtopvang

Remisestraat 2
6828 KZ Arnhem

Integrale Aanpak Zwerfjongeren

Sweerts de Landasstraat 77
6814 DC Arnhem

Stichting Stoelenproject De Duif

Spoorwegstraat 11
6828 AM Arnhem

Gezinsintake GGD Gelderland-Midden

088 355 55 00Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur

Ede

Johanniter Crisisopvang

Leeghwaterstraat 76
6717 CX Ede

Maatschappelijke Opvang Valleiregio & Sociaal Pension Valleiregio (Leger des Heils)

Nieuwe Kazernelaan 4
6711 JC Ede

Wil je een melding doen, of heb je een vraag?

De afdeling OGGZ (Openbare Geestelijke GezondheidsZorg) van de GGD is verantwoordelijk voor de centrale intake van de maatschappelijke opvang, de Wvggz, woonhygiënische problematiek en meldingen verward gedrag. Heb je hier vragen over, wil je advies krijgen of wil je een melding maken? Neem dan contact met ons centraal meldpunt op. 

Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur

Vorstprotocol

In Arnhem zijn er dak en thuisloze mensen die buiten slapen. Wanneer het vriest is het moeilijker, en kan het zelfs gevaarlijk zijn om buiten te slapen. Het vorstprotocol zorgt voor mensen die tijdens de vrieskou buiten slapen.
vorstprotocol