Gele boekje: zo krijg je bij onze GGD een sticker en stempel

Alle GGD'en geven na een coronavaccinatie een bewijs ervan in het gele boekje. Op de vaccinatielocaties van GGD Gelderland-Midden doen we dit consequent bij inwoners die hun gele boekje meenemen. 

Zo kom je aan het gele boekje

Wil je graag een geel boekje om te laten stempelen op een vaccinatielocatie? Het gele boekje kun je online aanvragen op www.sdu.nl, maar het is ook mogelijk om het gele boekje in de winkel te kopen. Bijvoorbeeld bij lokale boekhandels en de ANWB winkels. Ook sommige apotheken verkopen het gele boekje. Op de vaccinatielocaties zijn de gele boekjes niet te verkrijgen. Je moet het boekje daarom al in je bezit hebben wanneer je naar de vaccinatielocatie komt. 

Kom je vaccineren?

Neem je gele boekje mee. Laat dat zien bij je vaccinatie. Je krijgt dan direct na je vaccinatie een sticker in het boekje. Daarop staat de naam van het vaccin en batchnummer. Je krijgt ook een GGD-stempel en de vaccinatiedatum.

Al gevaccineerd door onze GGD?

Ben je door onze GGD al gevaccineerd, maar heb je nog geen bijschrijving en wil je dit alsnog? Kom naar één van onze vaccinatielocaties. Laat de host weten dat je komt voor bijschrijving in het gele boekje. Je krijgt een sticker in het boekje met daarop de naam van het vaccin. Ook krijg je een GGD-stempel plus een bijschrijving van de vaccinatiedatum en het batchnummer van het vaccin.

Let op! Vergeet niet om je identiteitsbewijs, gele boekje en vaccinatieregistratie mee te nemen die je bij je vorige bezoek hebt ontvangen. Heb je nog geen geel boekje? Je kunt het boekje bestellen bij de uitgever. De GGD heeft géén gele boekjes.

Goed om te weten: alleen bij gevaccineerden die zelf langskomen, werken we het gele boekje bij. Je kunt dus niét voor iemand anders het boekje laten bijwerken.

Gevaccineerd door een andere GGD of je huisarts?

Als je bent gevaccineerd door een andere GGD, helpt onze GGD je ook met bijschrijven in het gele boekje. Ben je gevaccineerd door je huisarts, kunnen we je niet helpen. Je kunt dan het beste even contact opnemen met je huisarts.

Wat heb je aan het gele boekje?

Na je vaccinatie krijg je meestal een kaartje of papier mee met de bevestiging ervan, maar wist je dat dit geen officieel vaccinatiebewijs is? Veel mensen denken dat ze met het gele boekje wél een officieel bewijs in handen hebben, maar dit is niet waar. Het gele boekje is in Nederland geen officieel bewijs.

Heb je een geel vaccinatieboekje? Dan kun je voor je eigen administratie de bevestiging van je vaccinatie zelf invoegen of hem bewaren in dit boekje. Je kan ook de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele boekje te registreren, maar onthoud: het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs.

Hoe krijg ik een stempel in mijn gele boekje?

Hoe krijg ik een stempel in mijn gele boekje? Je leest het op deze pagina.