Gele boekje: zo krijg je bij onze GGD een sticker en stempel

Alle GGD'en geven na een coronavaccinatie een bewijs ervan in het gele boekje. Op de (mobiele) vaccinatielocaties van GGD Gelderland-Midden doen we dit consequent bij inwoners die hun gele boekje meenemen. 

Kom je vaccineren?

Neem je gele boekje mee. Laat dat zien bij je vaccinatie. Je krijgt dan direct na je vaccinatie een sticker in het boekje. Daarop staat de naam van het vaccin en batchnummer. Je krijgt ook een GGD-stempel en de vaccinatiedatum.

Al gevaccineerd door onze GGD?

Ben je door onze GGD al gevaccineerd, maar heb je nog geen bijschrijving en wil je dit alsnog? Kom naar één van onze vaccinatielocaties. Laat de host weten dat je komt voor bijschrijving in het gele boekje. Je krijgt een sticker in het boekje met daarop de naam van het vaccin. Ook krijg je een GGD-stempel plus een bijschrijving van de vaccinatiedatum en het batchnummer van het vaccin.

Let op! Vergeet niet om je identiteitsbewijs, je gele boekje en je vaccinatieregistratie dat je bij je vorige bezoek hebt ontvangen, mee te nemen. Heb je nog geen geel boekje? Dan kun je dat bestellen bij de uitgever. De GGD heeft géén gele boekjes.

Goed om te weten: alleen bij gevaccineerden die zelf langskomen, schrijven wij bij. Je kunt dus niét voor iemand anders het gele boekje laten bijwerken.

Gevaccineerd door een andere GGD of je huisarts?

Als je bent gevaccineerd door een andere GGD, helpt onze GGD je ook met bijschrijven in het gele boekje. Ben je gevaccineerd door je huisarts, kunnen we je niet helpen. Je kunt dan het beste even contact opnemen met je huisarts.

Wat heb je aan het gele boekje?

Na je vaccinatie krijg je meestal een kaartje of papier mee met de bevestiging ervan, maar wist je dat dit geen officieel vaccinatiebewijs is? Veel mensen denken dat ze met het gele boekje wél een officieel bewijs in handen hebben, maar dit is niet waar. Het gele boekje is in Nederland geen officieel bewijs.

Heb je een geel vaccinatieboekje? Dan kun je voor je eigen administratie de bevestiging van je vaccinatie zelf invoegen of hem bewaren in dit boekje. Je kan ook de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele boekje te registreren, maar onthoud: het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs. 

Officieel vaccinatiebewijs regelen via CoronaCheck

Voldoe je aan de eisen voor een vaccinatiebewijs? Dan kun je zelf je vaccinatiebewijs regelen, bijvoorbeeld als

  • coronabewijs om te reizen binnen Europa
  • coronatoegangsbewijs om naar activiteiten te gaan

Je kan dit regelen met de CoronaCheck-app of via een papieren bewijs.

Vaccinatiebewijzen buiten Europa

Wil je naar een land gaan buiten Europa? In het reisadvies van dat land lees je welke regels en eisen er voor vaccinatie gelden. Sommige landen hebben namelijk andere regels dan Nederland.

Gele boekje

Registratie in het gele boekje