Darja Vastenhoud, managementassistent op haar GGD-plek

Veel GGD-collega’s zijn niet gestart in de functie waarvoor ze zijn opgeleid. Hoe mooi is het dan om te zien dat steeds meer collega’s binnen de organisatie hun plek vinden en doorschuiven naar werkzaamheden passend bij hun achtergrond.

Een mooi voorbeeld hiervan is Darja Vastenhoud. Jarenlang was ze actief als management- en directieassistent op Papendal. Totdat corona uitbrak en ze bij de GGD aan de slag ging als tester en later op de bellijn. Sinds juli werkt ze als managementassistent bij coronabestrijding. En daar zit ze helemaal op haar plek! 

Wat deed je voor de coronacrisis?
“Mijn rode draad in mijn werkzame leven is Papendal. Hier werk ik al sinds de jaren 90. Tot 2017 was ik managementassistent van de directeur van het Hotel Papendal. Toen ik daar in 2017 wegging, startte ik als zelfstandig managementassistent. Een spannende maar ook leuke periode. Ik kreeg mijn eerste opdrachten vanuit mijn netwerk op Papendal.”

“Ik werkte onder meer voor de NOC*NSF-atletencommissie en de Bas van der Goor Foundation. Toen corona kwam, raakte ik een aantal opdrachten kwijt en ben ik bij de GGD aan de slag gegaan. Dit combineer ik nu met mijn werkzaamheden voor de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers.”

Wat doe je bij de GGD?
“In juli kwam de functie van managementassistent vrij bij coronabestrijding. Hier heb ik op gesolliciteerd en ik ben aangenomen. Een mooie stap voor mij die past bij mijn ambitie. Het sluit mooi aan bij de sociaalmaatschappelijke kant die ik meer op wil. In mijn functie ondersteun ik het management.”

Wat blijft je bij aan het werk bij de GGD?
“Ik vind het bijzonder hoe snel we met zo’n divers team resultaat boeken. Van student tot gepensioneerd en alles wat er tussen zit, we doen het met elkaar. Het is knap hoe soepel we met elkaar samenwerken en alles klaar krijgen. Dat gold ook voor mijzelf. Ik verbaas me hoe makkelijk ik me in mijn nieuwe rol schik. Dat vond ik heel leerzaam.”
 

Foto Darja Vastenhoud