Testen van kinderen

Ook kinderen kunnen bij coronaklachten een zelftest doen. Bij een positieve zelftest hoeft je kind geen coronatest bij de GGD te doen. Meer informatie over zelf een coronatest afnemen bij kinderen staat op Rijksoverheid.nl.

Lukt de zelftest niet? Maak een afspraak bij de GGD

Vind je het lastig of spannend om bij een (jong) kind een test af te nemen? Maak dan een afspraak voor een test bij de GGD. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in coronatesten afnemen. Ze nemen de tijd voor je kind.

Maak een afspraak

Tip: sneller het testresultaat van je kind inzien? Maak vooraf al een DigiD-account aan voor je kind. Dan kun je zelf de uitslag bekijken.

Voorbereiden op de coronatest

Bij de test wordt een dunne, flexibele wattenstaaf in de neus en keel gestoken. Bij kinderen doen we dit in de neus minder ver dan bij volwassenen. De test duurt niet lang, maar kan even onprettig zijn. Het is verstandig om je kind daarop voor te bereiden. Vertel dat de GGD-medewerker beschermende kleding draagt en dat daarom het gezicht moeilijk is te zien.

Het Jeugdjournaal heeft een leuke video waarin verslaggeefster Tamara Seur een (volwassen) coronatest ondergaat. In het filmpje wordt precies uitgelegd wat er allemaal gebeurt tijdens (en na) de test.

Wist je dat alle kinderen die zich bij ons laten testen een dapperheidsdiploma krijgen? Bekijk hoe Finn (7) zijn diploma krijgt