Testlocaties GGD Gelderland-Midden

Er zijn geen corona testlocaties meer in de regio. De locaties van GGD Gelderland-Midden om je te laten testen op corona zijn gesloten.

Waarom geen coronatest meer bij de GGD?

De testlocaties van de GGD zijn gesloten omdat corona nu een normale luchtweginfectie is. Je laten testen bij verkoudheids- of coronaklachten door de GGD is daarom niet meer nodig. Je kunt nog wel online jouw testuitslagen inzien via coronatest.nl. 

Wil je een zelftest doen bij verkoudheids- of coronaklachten? Ook dat hoeft niet meer. Al kun je nog wel een zelftest doen.

Voor mensen die risico lopen om ernstig ziek te worden van corona, zijn er gratis zelftesten. Die zijn er ook voor mensen met een laag inkomen.

Richtlijnen bij corona- en verkoudheidsklachten

Heb je corona- of verkoudsheidsklachten? Dan is het belangrijk om je te houden aan de richtlijnen voor mensen met luchtwegklachten. Zo voorkom je dat een virus mensen met een kwetsbare gezondheid bereikt. Heb je klachten als hoesten, niezen, keelpijn en kortademigheid?

  • Blijf thuis wanneer je ziek bent
  • Kom niet in fysiek contact met kwetsbare mensen. Ben je een mantelzorger? Draag dan een mondneusmasker
  • Overleg met je werkgever of werk thuis bij lichte klachten
  • Ventileer binnenruimtes goed
  • Hoest en nies in je elleboog. Was je handen goed met water en zeep. Doe dit ook bij geen klachten

Isolatie bij corona niet meer nodig

Vijf dagen in isolatie gaan bij corona is niet meer nodig. Dat advies is net als de zelftest vervallen. Omdat corona nu wordt gezien als een normale luchtweginfectie. Doordat bijna alle mensen een goede afweer opgebouwd hebben tegen corona. Omdat ze ertegen gevaccineerd zijn en/of besmet zijn geweest met het coronavirus.

Corona herstelbewijs voor reizen buiten Europa

Voor reizen buiten Europa is een coronabewijs soms nog nodig. Wil je een herstelbewijs van corona? Je kunt bij een commerciële testaanbieder op eigen kosten een coronatest doen. Bij een positieve testuitslag krijg je een herstelbewijs. Meer weten? Bekijk het herstelbewijs als coronabewijs.

C027 Regiokaart vaccinatie locaties Gelderland Midden

Op deze regiokaart zie je de actuele coronalocaties van GGD Gelderland-Midden.