Corona herhaalvaccinatie Gelderland Midden

Inwoners van 60 jaar en ouder kunnen bij GGD Gelderland-Midden zonder afspraak terecht voor de herhaalprik tegen corona. Ook voor medisch kwetsbare bewoners van zorginstellingen, volwassenen met het syndroom van Down of een ernstige afweerstoornis zijn er mogelijkheden om de herhaalvaccinatie te krijgen. 

Met de herhaalprik beschermen we kwetsbare mensen nog eens extra na hun booster. De herhaalprik mag pas vanaf 3 maanden na de booster óf 3 maanden na een coronabesmetting worden gehaald. Hieronder vertellen we welke mogelijkheden er zijn voor inwoners in de regio van GGD Gelderland-Midden.

Herhaalvaccinatie 60+ bij GGD Gelderland-Midden

Inwoners van 60 jaar en ouder kunnen bij ons zowel met als zonder afspraak een herhaalprik (tweede booster) tegen corona krijgen.

  • 60-plussers kunnen op de tijdelijke vaccinatielocaties zonder afspraak een herhaalprik krijgen. Hierdoor is de reisafstand beperkt. Op afspraak wordt de herhaalprik alleen gezet op de vaste locaties
  • Lukt het niet om naar een vaccinatielocatie te komen? Overleg met de huisarts. Thuisvaccinatie is mogelijk
  • Medisch kwetsbare bewoners van zorginstellingen krijgen een vaccinatie van de eigen medische dienst óf onze GGD. Ze hoeven zelf geen afspraak te maken

Corona herhaalprik op afspraak 

Liever op afspraak de herhaalprik krijgen? Bel naar het landelijke nummer 0800 7070 of maak online de afspraak via planjeprik.nl. Op afspraak zetten we de herhaalprik alleen op vaste vaccinatielocaties. Voor deze locaties geldt:  

  • Parkeren vlakbij de locatie
  • Alles is op de begane grond
  • Rolstoelvriendelijke locaties
  • Voldoende toiletten aanwezig
  • Er is een arts aanwezig voor vragen

Volwassen met het syndroom van Down

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. De herhaalprik kunnen ze halen bij de GGD óf via hun instelling. Zodra zij aan de beurt zijn voor de herhaalprik, krijgen ze de uitnodiging. Ook voor hen geldt dat er minimaal 3 maanden tussen de boostervaccinatie en de herhaalprik moet zitten.

Volwassenen met een ernstige afweerstoornis

Volwassenen met een ernstige afweerstoornis zijn in oktober 2021 door hun medisch specialist uitgenodigd voor een derde prik. Voor deze mensen is het belangrijk om 3 maanden na die derde prik een boosterprik te halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor een extra herhaalprik, worden ze hiervoor uitgenodigd.

Corona gehad?

Recent corona gehad? Pas vanaf 3 maanden na de besmetting is de herhaalprik te halen.

Afspraak verzetten of annuleren

Lukt het niet om naar de afspraak te komen? Gemaakte afspraken verzet of annuleer je via het telefoonnummer of de website in de uitnodigingsbrief.

Meer informatie