Boostervaccinatie uitgelegd

De boosterprik is nu de coronaprik. De coronaprik geeft je afweersysteem een prikkel en daarmee je bescherming tegen corona een boost. GGD Gelderland-Midden zet deze vaccinatie met vernieuwde coronavaccins. 

Tussen de werking van de coronaprik en de boosterprik zit geen verschil. Beide prikken verbeteren je afweer en geven bescherming tegen het coronavirus. Vanaf de najaarscampagne van 2022 werd de term herhaalprik aangehouden, maar nu, tijdens de najaarscampagne 2023 spreken we over de coronaprik. 

Coronaprik zorgt voor oppepper

Na een tijdje wordt de bescherming van een coronavaccinatie iets minder. Je afweer heeft dan een oppepper nodig, zodat je goed beschermd blijft tegen het virus. Daarom kun je minimaal drie maanden na je laatste coronavaccinatie of -besmetting een boosterprik (coronaprik) halen.

Bijwerkingen coronaprik

De bijwerkingen van de coronaprik zijn hetzelfde als die van de boosterprik en herhaalprik.

Sommigen merken dat hun bovenarm stijf aanvoelt of dat de arm ietwat pijnlijk aanvoelt. Wees gerust, dat gevoel is meestal met een paar uur weer verdwenen. Er zijn nog een paar andere bijwerkingen waar je last van kunt hebben. Weten welke bijwerkingen dit zijn? Bekijk alle bijwerkingen van de coronaprik. 

Vaccineren tegen corona
coronaprik wordt gezet

Coronaprik afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor een coronaprik?

De boosterprik of herhaalprik heet nu coronaprik en alleen op afspraak is vaccineren mogelijk. Ben je 12 jaar of ouder en heb je de basisserie coronavaccinatie gehad? Dan kun je een afspraak maken voor de coronaprik. Dat doe je via planjeprik.nl of door te bellen naar 0800 7070.

Vaccinatieafspraak maken

Plan je prik onlineHoud je DigiD-inlogcode bij de hand

Wat neem ik mee naar de priklocatie?

Vergeet niet je identiteitsbewijs en een ingevulde gezondheidsvragenlijst mee te nemen naar de GGD-priklocatie. Goed om te weten: na de vaccinatie vragen we je om nog even 15 minuten te blijven wachten in de rustruimte. Daarna je gele boekje laten bijwerken? Dat kan direct bij onze locatie.