Veilig mailen (Zivver)

Als professionele organisatie gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over onze inwoners. Daarom communiceren we persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie nog veiliger. Dat is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post – kwetsbaarder zijn.

Wij mailen veilig met ZIVVER

Om veilig te mailen, of veilig bestanden te versturen, gebruiken wij ZIVVER. ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij jou of ons aankomt. Je kunt dan ook zeker zijn dat alleen jij als ontvanger deze informatie kunt lezen, of wij als ontvanger.

Wat merk je van het gebruik van ZIVVER?

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvang je gewoon per e-mail. In deze e-mail vind je een link naar een beveiligde omgeving. Hier voer je een SMS-code of een toegangscode in om het bericht te lezen. In deze filmpjes zie je hoe je een veilig bericht ontvangt en leest. Is het bericht beveiligd met een toegangscode? Dan ontvang je deze apart van de afzender (bijvoorbeeld telefonisch, in een ander mailbericht, persoonlijk of via een brief).
 
Met deze werkwijze kunnen onze inwoners en ketenpartners erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met hun privacy omgaan.