3e vaccinatie voor mensen met een afweerstoornis

GGD Gelderland-Midden geeft een 3e vaccinatie aan mensen met een afweerstoornis. Dit zijn mensen die door aandoeningen of behandelingen na 2 vaccinaties nog onvoldoende beschermd zijn tegen corona. De behandelend medisch specialist stuurt deze mensen een uitnodiging om een afspraak te maken. 

GGD Gelderland-Midden verwacht zo’n 12.000 mensen te vaccineren. Het gaat om een relatief kleine, maar ook kwetsbare en vaak minder mobiele groep. Om de kans op besmetting te minimaliseren en voldoende tijd en ruimte vrij te maken, richten we in Elst hiervoor speciale priklijnen in. In Ede zorgen we voor extra priklijnen, zodat bezoekers daar niet in de rij staan. 

Help zelf mee om lange wachttijden te voorkomen. Maak via de landelijke bellijn een afspraak voor de 3e vaccinatie. Het telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief.

Locaties 3e vaccinatie GGD Gelderland-Midden

GGD Gelderland-Midden geeft de 3e vaccinatie op deze 2 locaties: 

  • De Reehorst, Bennekomseweg 24 in Ede. Op afspraak of via vrije inloop tussen 14.30 en 19.00 uur. Tip: maak vooraf een afspraak en voorkom daarmee drukte.
  • Einsteinweg 6 in Elst (voormalig Formidogebouw). Alléén op afspraak op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. We testen op deze dagen niet op deze locatie.

Mensen kunnen zich voor een 3e vaccinatie ook melden bij de vaccinatiebussen (vrije inloop). Onze GGD adviseert om dit niet te doen en op afspraak langs te komen in Ede of Elst. Bij de vaccinatiebussen kan het druk zijn. Voor mensen met een afweerstoornis is een rustige en aparte priklijn fijner en beter. 

Let op: vergeet niet om je uitnodigingsbrief, legitimatiebewijs en een mondkapje mee te nemen naar de locatie!

Pfizer

Iedereen met een uitnodiging krijgt op advies van het RIVM een mRNA vaccinatie. In onze regio is dat het Pfizer-vaccin. Dit vaccin kan ook in combinatie met een eerdere vaccinatie met Moderna, AstraZeneca of Janssen worden gebruikt.

Uitnodigingsbrief medisch specialist

Alleen mensen die door een medisch specialist zijn uitgenodigd, krijgen een 3e vaccinatie. Een uitnodigingsbrief van de huisarts is niet voldoende om een 3e vaccinatie te krijgen. Afspreken kan alleen door te bellen naar het nummer in de uitnodigingsbrief van de medisch specialist.

Coronabewijs

De 3e vaccinatie heeft geen invloed op het Digitaal Corona Certificaat. De 'geldig vanaf datum' blijft staan op 14 dagen na de 2e vaccinatie.